Tarih: 04.06.2015 14:22

6 FIFA yetkilisi için kırmızı bülten çıktı

Facebook Twitter Linked-in

 

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığını duyurduğu ve ABD’ye gönderilmesini talep ettiği isimler eski Başkan Yardımcısı Jack Warner ve Nicolás Leoz ile pazarlama yetkilileri Alejandro Burzaco, Hugo Jinkis, Mariano Jinkis ve Jose Margulies.

Tamamı Latin Amerika ülkelerinden olan şüphelilerin aranma nedeni ise ‘rüşvet alma, komplo ve yolsuzluk’ olarak verildi.

Kırmızı Bülten ‘uluslararası tutuklama emri’ anlamına gelmiyor. Ayrıca şüphelinin bulunduğu ülkenin, söz konusu kişiyi gözaltına alma mecburiyeti yok.

UEFA TOPLANTISI `DEĞİŞEN GELİŞMELER` YÜZÜNDEN ERTELENDİ

Bu arada UEFA Başkanı Michel Platini, Almanya`nın başkenti Berlin`de bu hafta sonu yapılması planlanan operasyon konulu toplantının, FIFA Başkanı Sepp Blatter`in istifa kararı sonrasında ertelendiğini duyurdu.

Platini, yaptığı yazılı açıklamada, `FIFA`dan dün yapılan istifa açıklaması ve soruşturmaların önceden kestirilemeyen yapısı nedeniyle, Berlin`de bu hafta sonu yapmayı planladığımız toplantının ertelenmesine karar verdim` ifadesini kullandı. Platini, 'Her gün ortaya çıkan yeni bilgiler nedeniyle durumu değerlendirmek için zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Böylece, biz de bu duruma karşı nasıl bir duruş sergilememiz gerektiğini bilebiliriz' değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —