Tarih: 05.04.2016 18:40

81 yaşındaki İsrailli kadından havayollarına ayrımcılık davası

Facebook Twitter Linked-in

 

El Al Airlines´la yaptığı New York-Tel Aviv seyahatinde, aynı sırada oturduğu aşırı-Ortodoks Yahudilerin giydiklerine benzer bir kıyafetler içindeki bir adamın talebi üzerine yerini değiştirmesinin rica edildiğini belirten Rabinowitz, uçuş görevlilerinin kendisine ‘daha iyi bir uçuş´ teklif ettiğini ancak durumun bu olmadığını ifade etti.

Yanındaki adama, kendisinin kaldırılmasını isteyip istemediğini sorduğunda, “Evet, çünkü Tevrat böyle söylüyor” cevabını aldığını aktaran 81 yaşınaki kadın, “Bu bana aşağılanmış hissettirdi. O adam benim kim olduğumla, ne olduğumla, yaşımla, hayatımla ilgilenmiyordu. Tek ilgilendiği cinsiyetimdi” diye konuştu.

Yolcunun, yer değiştirmesinin talebe bağlı olduğunu ifade eden havayolu şirketi Rabinowitz´e 200 dolarlık hediye çeki önerdi ancak olumlu yanıt alamadı. Şirketin ayrımcı düşüncelere sahip aşırı-Ortodoks müşterinin arkasında durduğunu savunan Rabinowitz, İsrail Dini Aktiviteler Merkezi´nin (IRAC) desteğiyle, dava açmak için 30 gün bekleyeceğini iletti. IRAC ve Rabinowitz, yaşananlar karşılığında 50 bin sheqel (yaklaşık 40 bin lira) tazminat talep ediyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —