Tarih: 13.08.2014 10:20

Büyük İskender`in izleri

Facebook Twitter Linked-in

Yetkili arkeologlar, “Gizemli mezarın kime ait olduğunu söylemek için henüz erken” diyor. Yunan medyasında çıkan son haberlere göre ise, Amfipolis`te ortaya çıkartılan mezar Büyük İskender`in Pers eşi Roksana`ya ait olabilir. İddialar henüz doğruluk kazanmasa da, arkeologlar M.Ö. 4`üncü yy.`dan kalma mezarın oldukça önemli olduğundan şüphe duymuyor.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras da bir açıklama yaparak Amfipolis antik kentinde yapılan kazılarda M.Ö. 325-300 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen bir mezarın bulunduğunu doğruladı. Bu tarihler, efsanevi Makedonya kralı Büyük İskender`in dönemine denk geliyor. “Çok önemli bir buluntunun önündeyiz” diyen Başbakan, kazıların daha neleri gün yüzüne çıkaracağını bekleyip görmek gerektiğini söyledi.

Alman haber ajansı dpa`nın verdiği bilgilere göre, yağmalanmamış olan mezar oldukça sağlam durumda. Bölgedeki kazılara gelecek ay devam edilmesi bekleniyor.

Büyük İskender`in Pers eşi Roksana ile oğlu IV. İskender`in Yunanistan`ın kuzeyinde yaklaşık M.Ö. 300 yılında öldürüldüğü sanılıyor. İmparator Büyük İskender ise M.Ö. 323 yılında Babil`de hayatını kaybetmişti. Büyük İskender`in mezarının nerede olduğu bilinmiyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —