Tarih: 20.04.2016 15:57

Ab Anlaşması Karşılıklı Taahüttür

Facebook Twitter Linked-in

 

Gülşen Solaker

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu pazartesi günü yaptığı açıklamada Avrupa Birliği´nin (AB) haziran ayına kadar Türklere vizesiz seyahat imkânı getirilmesine yönelik sözünü tutmaması halinde Türkiye´nin AB ile göçmenler konusunda yaptığı anlaşmaya daha fazla saygı göstermek durumunda olmayacağını ifade etti.

Türkiye ve AB, geçen ay Ankara´ya ekonomik ve siyasi mükâfatlar verilmesi karşılığında Avrupa´ya yasa dışı göçü durdurmayı amaçlayan bir anlaşma imzaladı.

Davutoğlu, Strasbourg´a gitmeden önce yaptığı basın toplantısında, 'Bu karşılıklı bir taahhüttür. Eğer AB gerekli adımları atmazsa Türkiye´nin de atması gereken adımları atması beklenemez.' dedi.

Ancak Davutoğlu, Türkiye´nin AB´ye verdiği sözleri yerine getirmeye çalıştığını ve anlaşma konusunda bir U dönüşü beklemek için bir sebep olmadığını belirtti.

Başbakan, Haziran ayına kadar Türklere vizesiz seyahat imkânı sağlanması için gereken 75 koşulun 17´sinin henüz tamamlanmadığını kaydeden Davutoğlu bunların da Mayıs ayında tamamlanmasını ümit ettiğini ifade ederek sözlerine şunları ekledi: 'Vize muafiyetinin Haziran ayında devreye gireceğine inanıyorum. Olmaması halinde tabii Türkiye´nin anlaşmayla ilgili taahhütlerine bağlı kalmasını kimse bekleyemez.'
(İngiltere,REUTERS-18.04.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —