• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

AB Bakanı Çelik´ten İsveç´e ifade özgürlüğü uyarısı

AB Bakanı Çelik´ten İsveç´e ifade özgürlüğü uyarısı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İsveç´te bugün düzenlenmesi planlanan ‘15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası´ panelinin iptal edilmesinin ifade hürriyetine karşı bir tutum olduğunu vurguladı.

 

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsveç´in basın özgürlüğü konusunda, dünyadaki en eski yasal mevzuata sahip ülke olarak bilindiğini, panelin iptalinin bu gelenekle bağdaşmadığını belirterek, 'İsveç´te 15 Temmuz hain darbe girişiminin anlatılması için planlanan panelin iptal edilmesi, ifade hürriyetine karşı bir tutumdur' ifadelerini kullandı.

‘BU TEMEL DEMOKRATİK DEĞERLERE AYKIRI´

Bazı Avrupa ülkelerinde PKK propagandası yapan etkinliklere izin verildiğine dikkat çeken Çelik, darbe girişiminin anlatılmasına İsveç´te izin verilmemesinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti. Çelik, 'Bu temel demokratik değerlere aykırı bir yaklaşımdır' değerlendirmesinde bulundu.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK, IŞİD ve PYD´nin tüm insanlık için tehlike olduğunu ifade eden Çelik, bunlarla mücadele etmenin demokrasiyi korumak için şart olduğunu vurguladı.

‘İSVEÇ MAKAMLARINI FETÖ İLE MÜCADELE KONUSUNDA YANIMIZDA GÖRMEK İSTERİZ´

Çelik, şunları kaydetti: 'İsveç makamlarını FETÖ ile mücadele konusunda yanımızda görmek isteriz. Paylaştığımız demokratik değerler bunu gerektirir. FETÖ en karanlık terör örgütlerinin başında gelmektedir. FETÖ ile mücadele demokratik değerlerin korunması mücadelesidir.'




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor