Tarih: 04.04.2017 10:11

AB Esad´ın iktidardan çekilmesini istiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Lüksemburga´da biraraya gelen Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Suriye´de kalıcı barış sağlanabilmesi için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın iktidardan çekilmesi gerektiğini bir kez daha dile getirdi. Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini geçiş sürecinin sağlam temellere kavuşturulması gerektiğini belirtti:

“Avrupa Birliği, 7 yıl önceki Suriye´ye ulaşmanın imkansız olduğunu düşünüyor. 6 bucuk yıl süren savaşın ardından, Suriye´nin geleceğinin eskisi gibi olacağını düşünmek gerçekçi değil.”

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, terör örgütü DAEŞ ile mücadeleye öncelik tanınmaması konusunda Amerika Birleşik Devletleri´ni uyardı:

“Esad´ın sonuç itibariyle çekilmesine sebep olacak siyasi süreç, seçim reformu, anaysa reformu, seçim ve uzlaşma gözardı edilmemeli. Bu kapsamda bazıları: ‘Şimdi daha kötü bir düşman var karşımızda, teröristler var. Gerekirse Esad ve rejimi ile çalışmaya devam ederiz ve kendisine teröristlerden arındırılmış bölgeler veririz.´ diyebilir.”

Avrupa Birliği dışişleri bakanları Amerika Birleşik Devletleri´nin Suriye´deki önceliklerini eleştirdi. Washington Beşar Esad´ın iktidardan çekilmesinin bundan böyle bir öncelik olmadığını belirtmişti. Salı ve Çarşamba günleri Brüksel´de uluslararası Suriye konferansı yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —