• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

AB katılım müzakerelerinde 33. fasıl açıldı

AB katılım müzakerelerinde 33. fasıl açıldı

Türkiye-Avrupa Birliği müzakerelerinde yeni bir fasıl açıldı. 33 numaralı “Mali ve Bütçesel Hükümler” faslının açılması ile birlikte açılan fasıl sayısı 16´ya ulaştı. Brüksel´de düzenlenen basın toplantısında konuşan D?

 

Türkiye-Avrupa Birliği müzakerelerinde yeni bir fasıl açıldı. 33 numaralı “Mali ve Bütçesel Hükümler” faslının açılması ile birlikte açılan fasıl sayısı 16´ya ulaştı. Brüksel´de düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu terör konusunda çifte standartların kenara bırakılması gerektiğini söyledi:

“Terör ayrım gözetmiyor. Teröristler nasıl ayrım yapmıyorsa terör örgütleri arasında da ayrım yapılamaz. Daeş,YPGPKKDHKP-C ve El-Nusra,bu terör örgütlerinin hepsi insanlığın ve değerlerimizin düşmanıdır.”

Avrupa Birliği ile Türkiye geçtiğimiz Mart ayında Yunanistan´a ulaşan tüm göçmenlerin Türkiye´ye geri gönderilmesini öngören bir anlaşma imzalamıştı. Karşılığında Avrupa Birliği müzakere sürecini hızlandırma ve vize muafiyeti konusunu yeniden masaya yatırma taahüdünde bulunmuştu.

euronews muhabiri Gülsüm Alan Brüksel´den bildiriyor:

“Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği dönem başkanlığını Temmuz ayında devralacak olan Slovakya ile sıkı işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi. Slovakya´nın müzakere sürecine büyük katkı sağlayabileceği belirtildi”.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor