Tarih: 27.04.2017 12:45

AB Komisyonu Başkanı Juncker Londra´da

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´yi ziyaret eden Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi.

Başkent Londra´daki Başbakanlık Ofisi ´10 Numara´daki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

İngiltere Başbakanlığı´ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Juncker ile May´in, İngiltere´nin AB´den ayrılma (Brexit) kararı başta olmak üzere gündemdeki uluslararası konuları ele aldıkları bildirildi.

Görüşmenin yapıcı geçtiği belirtilen açıklamada, “Başbakan görüşmede, (Lizbon Anlaşması) 50´inci madde uyarınca İngiltere´nin birlikten resmen ayrılmasına ilişkin Brüksel´e gönderilen mektubu takiben, ülkesinin AB ile derin ve özel bir ortaklık sağlamaya yönelik bağlılığını yineledi” ifadesine yer verildi.

İngiltere Brexit Bakanı David Davies de, “Hükumet, en kısa sürede İngiltere´de yaşayan Avrupa Birliği vatandaşlarının haklarını güvence altına almak istediğini açıkça ortaya koydu. AB üyesi ülkelerin vatandaşları toplumumuza ve ekonomimize önemli katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

İngiltere´de geçen yıl yapılan AB referandumunda, seçmenlerin yüzde 52´si Brexit yönünde oy kullanmıştı.

Başbakan Theresa May´in imzalamasının ardından 29 Mart´ta Brüksel´e gönderilen mektupla İngiltere´nin iki yıl içinde birlikten tamamen ayrılması öngörülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —