AB Komisyonu Başkanı Juncker: Trump göreve başlayınca iki yılımız kaybolacak
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD´nin yeni başkanı seçilen Donald Trump´ın göreve başlamasının dünya için ´iki kayıp yıl´ anlamına geleceğini söyledi.
Seçim kampanyası sırasında sağ-popülist söylemleriyle tepki çeken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump´ın ABD başkanlığına seçilmesinin yankıları sürüyor.
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Lüksemburg´da gençlerle bir araya geldiği bir panelde ABD´nin müstakbel başkanına ilişkin açıklamalarda bulundu. Juncker, 'Bence, Bay Trump dünyanın tanımadığı bölgelerine seyahat edene kadar iki yıl kaybetmiş olacağız' dedi.
´ABD´LİLERİN HİÇBİRİ AVRUPA´YI TANIMIYOR´
Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre, Juncker, Trump´ın ABD-AB ilişkilerine olası etkisi sorusuna ise Amerikan vatandaşlarının genel anlamıyla Avrupa ile fazla ilgilenmediği şeklinde cevap verdi. Juncker, 'Bu hem siyasi sınıflar için böyle hem de Amerika´nın geneli için, Avrupa´yı tanımıyorlar' dedi. Juncker, Trump´ın ´Belçika´nın çok güzel bir kent olduğu´ yönündeki gafını anımsattı.
´MÜSTAKBEL BAŞKANA AVRUPA DEĞERLERİNİ ÖĞRETMEK ZORUNDAYIZ´
Juncker, 'Biz müstakbel başkana Avrupa´nın hangi değerlere dayandığını ve hangi ilkelere göre Avrupa´nın işlediğini öğretmek zorundayız' dedi. Juncker, Trump´ın NATO´yu tartışmaya açarak tehlikeli sonuçları olabilecek sorular ortaya koyduğunu da söyledi.
Cumhuriyetçi aday Trump´ın Clinton karşısında beklenmedik şekilde seçim zaferi elde etmesi, ABD´nin Avrupa ve dünya genelinde savunma için yürüttüğü faaliyetleri geriletebileceği endişesi doğurmuştu. Trump, seçim kampanyası sırasında NATO Anlaşması´nın beşinci maddesi ile düzenlenen ´taahhüt maddesi´ne atfen, NATO´nun güçlü ülkelerinin savunma için yeterince harcama yapmayan diğer İttifak ülkeleri için hazır bulunmak zorunda olmasını eleştirmişti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
