• BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

AB Komisyonu: Trump´lı ya da Trump´sız, AB kendi yolunda ilerleyecek

AB Komisyonu: Trump´lı ya da Trump´sız, AB kendi yolunda ilerleyecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD´nin desteği olmadan da AB´nin ´iddialı rolünü´ oynamayı sürdürmesi gerektiğini söyledi.

 

Juncker, Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve ile Brüksel´de görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ABD desteğinden mahrum AB´nin bundan sonra ne yapacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

´İDDİALI ROLÜMÜZ SÜRMELİDİR´

AB liderlerinin geçen cuma günü Malta´da bir araya geldiğini ve konuyu ele aldıklarını hatırlatan Juncker, '(ABD Başkanı Donald) Trump´lı ya da Trump´sız, AB kendi yolunda ilerlemeli. Hedeflerimiz net. Son gelişmelere rağmen, Avrupa, kıtada ve dünyadaki iddialı rolünü oynamayı sürdürmeli' dedi.

´TRUMP AB İÇİN TEHDİT´

AB´yi Almanya´nın bir aracı olarak gördüğü ve İngiltere´nin birlikten ayrılarak iyi yaptığını söyleyen Trump, Avrupa´da endişeye yol açıyor. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, birlikten ayrılma kararı alan İngiltere hariç üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına gönderdiği mektupta, Trump´ı AB´nin karşı karşıya olduğu tehditler arasında saymıştı. 

Avrupa Parlamentosundaki (AP) büyük grupların liderleri de, Juncker´in yanı sıra AB Konseyi Başkanı Donald Tusk´a mektup göndererek, Trump´ın AB elçisi adayı Ted Malloch´a ´kötü niyetli tavrından dolayı´ akreditasyon verilmemesini istemişti.

Euronun 1-1.5 yıl içerisinde çökebileceğini ifade eden Malloch, 'Sovyetler Birliği´nin yıkılmasına yardımcı olduğum bir diplomatik görevim vardı. Belki, biraz ehlileşmeye ihtiyacı olan başka bir birlik vardır' diyerek, AB´yi hedef almıştı.



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor