Tarih: 13.12.2017 12:44

´AB, Libya´da göçmenlere edilen işkencenin suç ortağı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Avrupa Birliği´nin göçmen akınını durdurma adına Libya´daki göçmenlere uygulanan her türlü kötü muamele ve köleleştirme sistemini aktif biçimde desteklediğini öne süren Uluslararası Af Örgütü, raporunda AB´nin fonlarının Libya´da kargaşa yaratan çok sayıda milis grup ve insan kaçakçısına aktarıldığını belirtti. BBC´nin soruları üzerine AB suçlamalara henüz yanıt vermedi.

FONLAR AKITILIYOR

Afrika´dan Avrupa´ya atlama tahtası niteliğindeki Libya´da göçmenlerin merkezlerde insanlık dışı koşullarda tutulduğu, işkence gördüğü, tecavüze uğradığı, hatta katledildiği yahut köle olarak satıldığı bugüne dek pek çok kez belgelendi. AB´nin geçen yıl Libya sahil güvenliğine Akdeniz üzerinden göçmen geçişini durdurması için fon kanalize etmesinden beri İtalya´ya varan göçmen sayısında büyük düşüş var. 

´LİBYA SAHİL GÜVENLİĞİ SUÇ ÖRGÜTLERİYLE İŞBİRLİĞİNDE´

Uluslararası Af Örgütü raporuna göre Libya sahil güvenliği milis gruplar, suç örgütleri ve insan kaçakçılarıyla işbirliği yapıyor. Akdeniz´i geçmesinler diye göçmenler kitlesel boyutta, keyfi şekilde, süresiz gözaltında tutuluyor. Gözaltı merkezlerini nitelemek içinse ´cehennemden´ daha iyi bir söz bulunamıyor. Bu merkezlerde esir alınan 20 bin göçmenin yaşadıkları işkenceler raporda aktarılırken ´´burası cehennem gibi´´, ´´bir ölüden farksızız´´ sözlerine de yer veriliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —