Tarih: 13.05.2016 15:19

AB Önce Kendi Mevzuatını Düzeltsin

Facebook Twitter Linked-in

 

REUTERS

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salı günü Avrupa ülkelerini, terör gruplarının siyasi kanatları için güvenli bölge olmakla suçladı ve Avrupa´nın Türkiye´ye terörle mücadele yasalarını değiştirmesi konusunda ders vermesinin 'kara mizah' olduğunu söyledi.

AB, geçen hafta üye ülkelerden, Ankara´nın Avrupa´ya giden mültecileri engellemesi karşılığında Türklere vizesiz seyahat sağlamalarını talep etti ancak Türkiye´nin hâlâ, aralarında terör yasalarının AB standartlarına uygun hâle getirilmesi de dâhil bazı yasaları değiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara´da yaptığı açıklamada AB´nin terör gruplarına ilişkin kendi yasalarını değiştirmesi gerektiğini ve Avrupa´nın vizesiz seyahat sözünü en geç ekim ayına kadar yerine getirmesini umduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti: 'Avrupa ülkeleri terör gruplarının siyasi uzantıları için güvenli bölge olmaya devam ediyor. Durum böyleyken AB´nin, terör tanımı nedeniyle ülkemizi eleştirmesi tam bir kara mizah örneğidir.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 'Biz AB üyesi ülkelerden, önce kendi mevzuatlarını düzeltmelerini istiyoruz.' ifadesinde bulundu.(İngiltere,REUTERS-10-05-2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —