Tarih: 23.06.2017 09:34

‘AB, Rusya´ya yaptırımları uzatarak kendini çıkmaza itiyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Slutskiy, “Avrupa Birliği, Rusya´ya yaptırımları bir kez daha uzatarak uzak Batı´nın emrine uyuyor ve kendini çıkmaza itiyor. Yaptırım mücadelesi içinde geçen son 3 yılda, Avrupa´nın kayıpları neredeyse Rusya´nın kayıplarını geçmiş durumda” dedi. 

´BM´YE GÖRE YAPTIRIM UYGULAYAN ÜLKELER, RUSYA´NIN İKİ KATI PARA KAYBETTİ´

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in 15 Haziran´daki Doğrudan Hat programında yaptırımların her iki ucu keskin bir silah olduğunu söylediğini hatırlatan Slutskiy, “Birleşmiş Milletler´e göre biz yaklaşık 50-52 milyar dolar kaybettik. Vladimir Putin, yaptırım uygulayan ülkelerin de 100 milyar dolar kaybettiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

´RUSYA, MİNSK ANLAŞMASININ TARAFI OLMADIĞINI TEKRAR ETMEKTEN YORULDU´

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk´un yaptırımları uzatmanın gerekçesi olarak ‘Rusya´nın yeterince Minsk anlaşmasını uygulamaması´ ifadesini değerlendiren Slutskiy, “Bu saçmalık ve sadece şaşkınlık yaratıyor. Rusya, Minsk anlaşmasının ve Ukrayna´daki iç savaşın tarafı olmadığını tekrar etmekten yoruldu. Ancak Avrupa Birliği gerçeği göz ardı etmeye devam ediyor ve Kiev´in açık biçimde Minsk-2´yi sabote etmesine tepki vermemeyi yeğliyor. Namlı çifte standartlar tekrar kendilerine zarar veriyor” yorumunda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —