• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

AB Rusya´ya yeni yaptırım planlamıyor

AB Rusya´ya yeni yaptırım planlamıyor

Lüksemburg´da toplanan Avrupa dışişleri bakanları Suriye´deki savaşın sona ermesi gerektiğini belirtti. Avrupa Birliği insani yardımları arttırmaya hazır.

 

Lüksemburg´da toplanan Avrupa dışişleri bakanları 
Suriye´deki savaşın sona ermesi gerektiğini belirtti. Avrupa Birliği insani yardımları arttırmaya hazır. Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tarafların harekete geçmesi gerektiğini söyledi:

“Avrupa Birliği mültecilerin taşınmasına yönelik tıbbı yardım sağlamak için bir öneride bulundu. Bunun için bombardımanın birkaç saat durdurulması gerekiyor. Ancak sadece birkaç saat meselesi değil, sorumluluk meselesi. Rusya´nın sorumlu bir şekilde hareket etmesini istiyoruz.”

Avrupa Birliği Suriye´deki trajik olaylara çözüm bulmak için siyaset alanında ağırlığını koymaya çalışıyor. Ancak üye ülkeler arasında görüş ayrılıkları bulunuyor. Siyasi uzman Marc Pierini bu durumun Avrupa Birliği´nin hereket alanını sınırladığını söyledi:

“Avrupa Birliği Suriye´deki trajediye yönelik insani yardım ile sınırlı kalıyor. Bütün bunları yapabiliyor ancak üye ülkelerin talebi üzerine siyasi rolü en aza düşürülmüş durumda.”

Avrupa Birliği şimdilik Rusya´ya yönelik yaptırımların sertleştirilmesini planlamıyor. Mogherini, Suriye rejimine yönelik yaptırımların ele alınabileceğini söyledi.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor