‘AB, Türkiye ile görüşmelerde Yunanistan´ın avukatlığını yapıyor´
Yunanistan Başbakanı Miçotakis´in, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin artık Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye ilişkileri için belirleyici olduğu mesajını değerlendiren Rus uzman Kudryaşova, Türkiye´nin Doğu Akdeniz´de kendi u
Yunanistan Başbakanı Miçotakis´in, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin artık Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye ilişkileri için belirleyici olduğu mesajını değerlendiren Rus uzman Kudryaşova, Türkiye´nin Doğu Akdeniz´de kendi ulusal çıkarlarını savunduğunu ama bu konuda AB ve NATO´dan destek beklememesi gerektiğini belirtti.
Libya ziyaretinden dönen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Libya hükümetinin Yunanistan ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasıyla ilgili doğrudan görüşmeler başlatmaya hazır olduğunu açıkladı.
Türkiye ve Libya arasındaki deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasının iptali için çabalayan Miçotakis, bu yönde elde edilen başarıda AB´nin rolüne dikkat çekerek Yunanistan ve Türkiye arasındaki ihtilafın artık neredeyse Türkiye ve AB arasındaki karşı durmaya dönüştüğünü kaydetti.
Bu arada Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türkiye ile imzalanan kıta sahanlığı anlaşmasının devam edeceğini vurguladı. Dibeybe, Türkiye ile ilişkilerin karşılıklı anlayış ve tüm Akdeniz ülkelerinin çıkarlarına saygıya dayalı olması gerektiğini söyledi.
Moskova Devlet Dışişleri Üniversitesi (MGIMO) İktisat Teorisi Bölümü öğretim görevlisi, Avrupa-Atlantik Güvenliği uzmanı Doç. Yuliya Kudryaşova, Sputnik´e açıklamasında, şu değerlendirmede bulundu:
“Türkiye´nin, özellikle enerji alanında Libya ile işbirliğine olan ilgisi anlaşılabilir. Bu, Türkiye´yi Libya ile deniz alanlarının sınırlandırılması mutabakatını imzalamaya sevk etti. Türkiye´nin Kıbrıs, Ege Denizi ve diğer konularda çıkarlarını savunması da anlaşılabilir. Ankara, Doğu Akdeniz´deki hedeflerine ulaşmak için belli bir ilkelerine bağlılığını sergileyerek cepheleşme sonuçlarına katlanmaya hazır olduğunu gösterdi. Savaşa hazır olma durumuna yapılan vurgu diplomatik çabaları bir kenara itti. Türkiye bu politikasını sürdürseydi izole olma riskiyle karşı karşıya kalırdı. Çünkü bu durumda Türkiye yalnız. Ne AB, ne de NATO tarafından destek var. Türkiye er ya da geç gerilimi azaltmak ve Yunanistan ile ihtilafı siyasi yollarla çözmek için geri adım atmak zorunda kalacaktı. Gerçi bu sorunu sonuna kadar çözmek mümkün olmayacak. Ama en azından uluslararası topluluk tarafından kınanan sivri uçları yumuşatmaya çalışabilir”.
“Mevcut durumda, AB, Türkiye ile görüşmelerde aslında Yunanistan´ın avukatı rolünü oynuyor” diyen Kudryaşova, sözlerini şöyle sürdürdü:
“AB´nin görüşüne göre bu çok doğal. Çünkü Yunanistan AB üyesiyken Türkiye sadece bir aday. Bu yüzden Türkiye´nin, Yunanistan´ı kenarda bırakarak AB ile anlaşmaya varabileceği veya Brüksel´in, Doğu Akdeniz konulu görüşmelerde Yunan gündeminden vazgeçeceği yönündeki umutlar gerçek durumu yansıtmıyor”.
AVRASYA BİR VAKFI CUMARTESİ KONFERANSI
TÜRK DÜNYASINDA MART SOYKIRIMLARI: AZERBAYCAN-CİLOVLUK-ALTINKÖPRÜ
DünyaGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
AVRASYA BİR VAKFI CUMARTESİ KONFERANSI
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yükleniyor
