• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

AB Yolunda Türkiye´yi Destekliyoruz

AB Yolunda Türkiye´yi Destekliyoruz

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Grabar-Kitakoviç, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Hırvatistan´a 100 iş adamından oluşan bir heyetle gelmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek aralarındaki görüşmenin ikili ilişkilerin yanı

 

Jutarnji list

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, saat 17.00´de Pantovçak´a vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşini Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ve eşi Jakov Kitaroviç karşıladı. Görkemli karşılama töreninin ardından iki cumhurbaşkanı görüşerek birkaç uluslararası anlaşma imzaladı ardından da basın toplantısı düzenledi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Grabar-Kitakoviç, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Hırvatistan´a 100 iş adamından oluşan bir heyetle gelmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek aralarındaki görüşmenin ikili ilişkilerin yanı sıra Hırvatistan´a yapılacak olan yatırım, enerji, ulaşım ve diğer alanlarda iş birliği konularını kapsadığını açıkladı.

Grabar-Kitaroviç, Hırvatistan´ın AB yolunda Türkiye´yi desteklediğini belirterek Hırvatistan, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki üçlü iş birliğinin gelişmesini umut ettiğini vurguladı.

İki ülke cumhurbaşkanları mülteci krizini de görüştü. Grabar-Kitaroviç tüm krizin insani boyutu ve güvenlik açısından bundan sonra da daha güçlü bir iş birliğinin yapılacağını böylece terör tehdidiyle ilgili daha yoğun bilgi alışverişinde bulunulacağını umduğunu ifade ederek, “Hırvatistan´da yüz yıllık İslam bu ziyaretin önemli bir yapı taşıdır.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin bir milyar dolarlık hedefi yakalamasını beklediğini ve bunu sağlayacak potansiyelin bulunduğunu belirterek iki ülke arasında ulaşım konusunda iş birliği yapılmasının ve bu konuda özellikle Hırvatistan limanlarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberinde çok sayıda Türk yatırımcının da geldiğini ve görüşmelerin özellikle doğal gaz ve doğal gaz boru hattı üzerine yapıldığını açıkladı

Hırvatistan´ın İslam´ı kabul edilmiş dinler arasına almasının 100. yıl dönümü vesilesiyle davet edilmiş olmaktan dolayı teşekkürlerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, perşembe günü Ekonomi Forumu ve düzenlenecek olan diğer etkinliklere memnuniyetle katılacağını ifade etti.27 Nisan 2016

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor