Tarih: 06.02.2021 10:08

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya´nın Avrupalı diplomatları sınır dışı etmesini kınadı

Facebook Twitter Linked-in

 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya´nın, blog yazarı Aleksey Navalnıy´a destek gösterilerine katılan 3 Avrupalı diplomatı sınır dışı etmesini kınayarak bu kararı gözden geçirme çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, blog yazarı Aleksey Navalnıy´a destek gösterilerine katılan 3 Avrupalı diplomatın Rusya´dan sınır dışı edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Borrell´in sözcüsü Peter Stano, Sputnik´e yaptığı açıklamada 'Yüksek Temsilci, Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşme sırasında, 3 Avrupalı diplomatın Rusya´dan sınır dışı edileceğini öğrendi. Borrell, bu kararı şiddetle kınadı ve onların, yabancı diplomat statüsüyle bağdaşmayan faaliyetlere katıldıkları yönündeki suçlamaları reddetti. Karar gözden geçirilmeli' dedi.

Stano´ya göre Borrell, bu karardan etkilenen üye ülkelerle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 23 Ocak´ta Rus blog yazarı Navalnıy´a destek amacıyla düzenlenen protesto gösterilerine katılan Alman, İsveçli ve Polonyalı diplomatların ´istenmeyen kişi´ ilan edildiğini duyurmuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —