AB, Rusya`nın Boru Hattı İçin Endişeli
Avrupa Komisyonunun Enerji Şefi, Rus gazını Türkiye vasıtasıyla taşıyacak bir boru hattı inşa etme kararının, Avrupa Birliği ile istişare ederek alınması gereken bir karar olduğunu ve mevcut yasal taahhütleri ihlal etmemesi gerektiğini
Reuters
Avrupa Komisyonunun Enerji Şefi, Rus gazını Türkiye vasıtasıyla taşıyacak bir boru hattı inşa etme kararının, Avrupa Birliği ile istişare ederek alınması gereken bir karar olduğunu ve mevcut yasal taahhütleri ihlal etmemesi gerektiğini söyledi.
Rusya, aralık ayında AB`nin, Karadeniz`in altından Bulgaristan`a uzayacak ve Avrupa`ya yılda 63 milyar metreküp gaz taşıyacak bir boru hattı yoluyla Rusya`nın Avrupalı gaz tedarikleri üzerinde aşırı kontrol sahibi olması ihtimaline itiraz etmesinin ardından 40 milyar dolar değerindeki Güney Akım projesini terk etti.
Rus gaz ithalatçısı Gazprom bunun yerine ocak ayında, 2016`ya kadar Türk-Yunan sınırında henüz inşa edilmemiş olan bir merkeze aynı kapasitede bir deniz altı doğal gaz boru hattı inşa etme niyetinde olduğunu ilan etti.
Avrupa Komisyonunun Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Türkiye ziyareti sırasında, Rus önerisi konusunda detayların alınmadığını ve bir planın ekonomik olarak uygulanabilir ve Gazprom`un uzun vadeli Avrupalı müşterilerine karşı yükümlülüklerine uygun olması gerektiğini söyledi.
Şevçoviç, Ankara`da pazartesi akşamı yaptığı bir basın toplantısında, 'Avrupalı alıcılar için bazı büyük tedariklerden bahsettiğimizde onlarla, AB ve AB Komisyonu ile konuşmadan böyle bir karar alamazsınız.' dedi.
Ukrayna`dan geçen mevcut rotaların önerilen Türk Akımı lehine kapatılması ihtimaline ilişkin endişesini ifade eden Sefcovic, 'Eğer bütün bunlar öylece değişecekse bunun olağan süreç olmadığını ve AB gibi büyük bir müşteriye bu şekilde muamele edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.' diye ekledi.
Petrol ve doğal gaza yılda 400 milyar avro (423,7 milyar dolar) harcayan AB, dünyanın en büyük enerji alıcısı. (İngiliz Haber Ajansı Reuters - 17 Mart 2015)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
