Tarih: 18.02.2014 16:11

AB Türkiye`den Yardım İstedi

Facebook Twitter Linked-in

Tageblatt

Türk Hükûmet Kaynakları, Avrupa Birliği`nin Ankara’daki Hükûmetten, Orta Afrika Cumhuriyeti`ndeki Askerî Harekât için Yardım İstediği Bilgisini Verdi... Bir Türk hükûmet temsilcisi, pazar günü AFP haber ajansına, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’un Türk hükûmetine yazdığı bir mektupta, iç savaş yaşanan Orta Afrika`da planlanan harekât için destek istediğini söyledi. Ashton mektupta ayrıca, doğrudan askerî birlik değil sadece genel olarak “katkı” istediklerini belirtti.

Ashton, cumartesi günü, AB’nin karmaşa ve şiddet içindeki kriz ülkesine 1000 asker göndermeyi düşündüğünü açıkladı. Açıklama öncesinde asker sayısından 500 olarak bahsediliyordu. Fransa da eski sömürge bölgesine 400 asker daha göndereceğini açıkladı. Fransa’nın asker sayısı böylelikle 2 bine yükselmiş olacak. Avrupalı diplomatlar, askerlerin mart ayında başkent Bangui’ye gönderilebileceğini, askerlerin büyük bir bölümünün ise küçük devletlerden gelebileceğini söyledi.

Şimdiye kadar Polonya, Estonya, Letonya, Portekiz ve Romanya harekâta katılabileceklerini açıkladı. Almanya ve İngiltere ise asker göndermeyeceklerini, ancak lojistik destek sağlayabileceklerini bildirdi. Diğer devletler de Hristiyan ile Müslüman milisler arasında yaşanan kanlı çatışmaların içine çekilmekten endişe duyuyor. Afrika’nın kalbinde bulunan ülke, Cumhurbaşkanı François Bozize’nin bir isyancı grubu tarafından devrilmesinden bu yana şiddetin girdabında bulunuyor. (Lüksemburg`da yayınlanan Tageblatt - 16 Şuat 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —