Tarih: 21.01.2014 17:30

AB, Türkiye`yi Köşeye Sıkıştırmamalı

Facebook Twitter Linked-in

Arman Daily

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu pazar günü yaptığı bir açıklamada, Ankara hükûmetine karşı AB’nin sert tepki göstermesine ve Türkiye’nin AB üyesi olmasına yönelik müzakerelerin kesilmesi ihtimaline karşı tepki göstererek “Avrupa Birliği Türkiye’yi köşeye sıkıştırmamalı.” dedi.

Adana’da düzenlenen Türkiye’nin 6. Büyükelçiler Konferansı’nın sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Davutoğlu, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta içinde yapacağı Brüksel ziyaretine işaret ederek Ankara hükûmetinin eleştiriye açık olduğunu belirtti ve şu şekilde konuştu: “Son birkaç ayda Türkiye’nin AB ile ilişkilerinde olumlu gelişmeler meydana geldi ve Türk vatandaşlarına vize uygulanmamasına yönelik yasalarda önemli adımlar atıldı.”

“Ekonomik krizle karşı karşıya olan birçok Avrupa Birliği ülkesi Türkiye ile ilişki kurmak istiyor. Bu koşullarda hiç kimse Türkiye-AB ilişkilerinde sorun oluşturmamalı.” diyen Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile AB ilişkilerinin anlık ve geçici gelişmelerden dolayı zedelenmeyeceğini iddia etti.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Ahmet Davutoğlu şu sözleri söyledi: “Gelecek iki haftada Avrupa ile yoğun bir şekilde iletişimde olacağız ve Avrupa standartları doğrultusundaki eleştirileri dinledikten sonra başta HSYK ile ilgili olmak üzere her konuda Avrupalı dostlarımızla görüşeceğiz.”

Türkiye’nin AB üyesi olma yolunda bir ülke olduğunu belirten Ahmet Davutoğlu, “Ankara hükûmeti tarafından, bu ülkenin yasalarında ve yürürlüğünde yapılan her reform ve düzenleme bu ülkenin, AB ve onun kanun ve yasalarıyla uyumlu olması için yapıldı. Bu yüzden AB, Türkiye’yi kendinden uzaklaştıracak bir yaklaşım sergilememeli.” dedi.

Davutoğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliği`ni 23 ve 24. fasılları açmaya ve bu konuda müzakere etmeye davet ettiğini belirtti ve Türkiye’nin hiçbir zaman demokratik standartlardan geri çekilmeyeceğini iddia etti.

Ahmet Davutoğlu, gelecek aylarda Türkiye’ye huzur ve dengenin geri döneceğini söyledi ve 30 Mart`ta yapılacak yerel seçimler öncesinde meydana gelen bu değişikliklerin, halkın düşünce ve görüşlerini saptırmaya yönelik yapılan bir çaba olduğunu da belirtti. (İran merkezli Arman Daily - 20 Ocak 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —