AB, Ukrayna İçin Kaynak Arıyor
Avrupa Birliği, son gelişmelerin ardından ciddi bir ekonomik kriz riskiyle karşı karşıya kalan Ukrayna için mali destek amaçlı kısa ve uzun vadeli opsiyonlar üzerinde çalışıyor
Son bir haftada yaşanan gelişmelerle durumun tamamen farklı bir boyut aldığı Ukrayna`da Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç devre dışı bırakılsa da ülkenin önünde aşılması gereken çok ciddi sorunlar var. Uluslararası yardım olmaması halinde iflas etme olasılığı çok yüksek görülen Ukrayna için Avrupa Birliği de mali açıdan devreye grime hazırlığı içinde.
Avrupa Birliği, 2014-2015 için finansal destek ihtiyacı 35 milyar doların üzerinde hesaplanan Ukrayna için kısa ve uzun vadeli olmak üzere iki plan üzerine odaklanmış durumda.
Şu aşamada bu miktarın karşılanması pek mümkün görülmemekle birlikte Avrupa Birliği’nin ilk aşamada ikili anlaşmalarla “küçük” denebilecek boyutta da olsa kaynak aktarması, 25 Mayıs’ta Ukrayna’da yapılacak seçimlerin ardından ise Uluslararası Para Fonu’nun da dahil olacağı bir yaklaşımla daha kapsamlı bir paketin devreye sokulmasını sağlaması bekleniyor.
Bu çerçevede kaynak sağlayabileceğine inanılan ülkelerle temaslar yoğunlaştırılmış durumda. Avrupa Birliği’nin bu bağlamda temas kurduğu ülkeler arasında ABD, Çin, Japonya, Kanada ve Türkiye de yer alıyor.
Avrupa Birliği Komisyonu sözcülerinden Olivier Bailly bir opsiyonu öne çıkarmak için çok erken olduğunu ve Ukrayna’ya ekonomik katkı sağlayabilecek hiçbir opsiyonun dışlanmadığını söyledi.
Avrupa Birliği, geçen yıl kasım ayında düzenlenen Doğu Ortaklığı Zirvesi sırasında Ukrayna ile Ortaklık Anlaşması ile Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması imzalamaya hazırlanırken yedi yıla yayılan ve hem kredi hem de hibeden oluşacak 19 milyar euro tutarında bir öneri sunmasına rağmen Kiev’i ikna edememişti.
Ukrayna’nın, öneriyi reddetme gerekçesi olarak toplam miktarın uzun vadeye yayılmış olması ve Uluslararası Para Fonu kredisi için sıkı şartların yerine getirilmesinin gerekmesi gösterilmişti.
Seçimler sonrasında Ukrayna’nın Uluslararası Para Fonu’yla yarıda kestiği müzakerelere yeniden başlaması beklenirken Rusya’nın bu ülkeye yönelik 15 milyar dolarlık taahhüdünün kalan ödemelerine ilişkin kısa ve orta vadede nasıl bir tavır takınacağı devreye sokulacak opsiyonlar açısından belirleyici olacak.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
