• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Abbas: Dedektörler kalkana kadar İsrail´le tüm ilişkileri askıya alıyoruz

Abbas: Dedektörler kalkana kadar İsrail´le tüm ilişkileri askıya alıyoruz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 'Mescid-i Aksa´nın kapılarındaki dedektörler kalkana kadar İsrail´le tüm ilişkileri askıya aldıklarını' açıkladı.

 

Filistin devlet televizyonunun yayınladığı konuşmasında Abbas, İsrail´in Mescid-i Aksa´nın kapılarına dedektör yerleştirmesini kabul etmediklerini belirterek, 'Mescid-i Aksa´nın kapılarındaki dedektörler kalkana kadar İsrail ile tüm ilişkileri askıya aldık' dedi. 

Abbas, 'Hayali güvenlik kılıfına sokulmuş siyasi uygulamalar olduğu için dedektörleri reddediyoruz. Bu uygulama, Mescid-i Aksa´yı ele geçirmeyi ve barış süreci ile kazanımlarından kaçmayı hedefliyor' diye konuştu.

HAMAS´A ´SAFLARI BİRLEŞTİRME´ ÇAĞRISI

Konuşmasında Hamas´a da birlik mesajı veren Abbas, 'Mescid-i Aksa yönünde safları birleştirme' çağrısı yaptı.

Filistin Devlet Başkanı, ulusal uzlaşı hükümetinin Gazze´deki görevini yerine getirebilmesi ve milli seçimlere gidilmesi için Hamas´tan Gazze´deki İdari Komiteyi feshetmesini istedi.

Filistin yönetiminin üst düzey yöneticileriyle yaptığı toplantının ardından konuşan Abbas, Kudüs´e destek olmaya devam edeceklerini ve bu anlamda kent için 25 milyon dolar tahsis edeceklerini vurguladı.

Birleşmiş Milletlere (BM) de çağrıda bulunan Abbas, Filistin halkı için uluslararası koruma talep etti.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor