• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Abbas´la Beytüllahim´de buluşan Trump: Ortadoğu barışı için her şeyi yapacağız

Abbas´la Beytüllahim´de buluşan Trump: Ortadoğu barışı için her şeyi yapacağız

ABD Başkanı Trump, İsrail ve Filistin´i kapsayan ziyaretinin ikinci gününde Beytüllahim kentinde, Filistin Devlet Başkanı Abbas´la bir araya geldi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiği 20 Ocak´tan sonraki ilk yurtdışı seyahatine Filistin´de devam etti. Batı Şeria´nın Beytüllahim kentindeki Mukata Sarayı´na giden Trump, burada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından karşılandı.

Trump ve Abbas buradaki törenin ardından ikili görüşmeye geçti.

‘BU İDEOLOJİ YOK EDİLMELİ, TAMAMEN YOK EDİLMESİNDEN BAHSEDİYORUM´

Görüşmenin ardından Abbas´la birlikte kameralar karşısına geçen Trump, konuşmasına Manchester´daki patlamayı kınayarak başladı.

Patlamanın arkasında ‘uğursuz kaybedenler´ olduğunu belirten Trump, “Bu aşağılık ideoloji yok edilmeli. Tamamen yok edilmesinden bahsediyorum” dedi. Trump ayrıca, ‘medeni ulusların insan hayatını korumak için birlikte hareket etmesi gerektiğini´ söyledi.

İsrail ve Filistin meselesine de değinen Trump, “ABD´nin İsrail ve Filistin´e barışa ulaşmalarında yardım etmesini ve bunun hem bölgeye hem de bölge insanlarına yeni bir umut vermesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Burada sağlanacak barışın tüm Ortadoğu için bir barış sürecini başlatmasını umduğunu kaydeden Trump, “Bu muhteşem bir başarı olur” diye de ekledi.



16.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor