Bakan Tillerson´ın açıklamasında, '3 Ekim´de, ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington´da görev yapan 15 diplomatın geri gönderileceğine ilişkin alınan karar hakkında, Küba hükümetini bilgilendirdi' sözlerine yer verildi.
Açıklamada, bu kararın, Küba´da görev yapan ´ABD´li diplomatların güvenliğinin sağlanamaması´ üzerine alındığı belirtildi.
ABD´nin Küba´da görev yapan diplomatlarının sayısını azalttığına ve bütün çalışanların ailelerinin ABD´ye geri çağrıldığına vurgu yapılan açıklamada, Küba hükümetinin Amerikalı diplomatların güvenliğini sağlayıncaya kadar ABD´nin Havana´da az sayıda diplomat bulunduracağı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, ABD´nin Küba ile diplomatik ilişkilerinin devam edeceği belirtildi.ABD´nin Havana Büyükelçiliği´nde görev yapan 21 diplomatın ve aile üyelerinin ´bilinmeyen´ nedenle işitme kaybına uğradığı öne sürülmüştü. Bugün yapılan açıklamada bu sayının 22´ye yükseldiği iddiasına da yer verildi.
Diplomatlara yönelik gerçekleştiği iddia edilen saldırının nasıl olduğuna dair net bir açıklama yapılmadı ancak saldırının sağırlığa yol açabilen bir tür sonik cihaz ile gerçekleştirildiği öne sürüldü.
İlkay ZAMAN
DünyaSöze doğrudan girelim…
TürkiyeYıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, pladis ve GODIVA Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, hafta sonu izlediği Sivrihisar Havacılık Gösterileri (SHG Airshow 2025) sonrası kaleme aldı.
Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen C130 askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü.
Dünya