• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD: Afrin´de yokuz, olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı

ABD: Afrin´de yokuz, olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Afrin´de ABD´nin bulunmadığını ve herhangi bir gruba teçhizat vermediğini belirterek, 'Afrin´de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı' ifadesini kullandı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Afrin´de ABD´nin bulunmadığını ve herhangi bir gruba teçhizat vermediğini belirten Nauert, 'Afrin´de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı' ifadesini kullandı. 

Sözcü Nauert, 'ABD´nin Afrin´de olup bitenlerle ilgili algısı nedir?' şeklinde soruya, 'ABD Afrin´de bulunmuyor, herhangi bir gruba da teçhizat vermiyor. Bu sebeple Afrin´de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı çünkü orada yokuz' karşılığını verdi.

´TARAFLAR ÇOK İYİ ÇALIŞMADIĞINI KABUL ETTİ´

ABD yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la görüştüğünü anımsatan Nauert, şöyle konuştu:

'Taraflar son bir kaç yıl içerisinde birlikte çok iyi bir şekilde çalışmadığını kabul etti. Bu konuda (ABD Dışişleri Bakanı) Tillerson ve Erdoğan taahhütte bulundu. NATO müttefiki ve ortak olarak IŞİD´e karşı mücadelede ortak hedefler var. Bu hedeflere ulaşmak için biz şimdi daha iyi bir şekilde çalışmaya başlayacağız.' 

´GİZLİ DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER´

Görüşmelerin Afrin´i kapsayıp kapsamadığına ilişkin bir soru üzerine ise Heather Nauert, 'Bunlar gizli diplomatik görüşmeler. Bakan Tillerson, Amerikalılar ve diğerleri için en iyi sonuçlara gizli görüşmeler yoluyla ulaşabileceğini düşünüyor' değerlendirmesini yaptı.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor