• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD askerleri, Menbiç´e her kim saldırırsa karşılık vereceklerine dair söz verdi´

ABD askerleri, Menbiç´e her kim saldırırsa karşılık vereceklerine dair söz verdi´

YPG´nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri´ne (DSG) bağlı Menbiç Askeri Meclisi, ´´ABD askerleri, ´Menbiç´e kim saldırırsa karşılık vereceğiz´ diye bize söz verdiler´´ iddiasında bulundu.

 

TSK-ÖSO´nun Afrin´i PYD/YPG´den almasının ardından Ankara´nın sonraki hedef olarak gösterdiği Menbiç´ten, askeri hareketliliğin arttığı haberleri geliyor. ABD´nin asker ve silah sevkiyatı yaptığı Menbiç´in sınırlarında Amerika zırhlıları devriye geziyor. 

Sputnik´e konuşan Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adil, Ankara´nın Menbiç´e yönelik tehditlerinin ardından ABD´nin bölgede askeri varlığını artırdığını belirtti.

´´Menbiç´i 2 yıl önce ABD öncülüğündeki koalisyon güçleriyle IŞİD´den temizlemiştik. Kenti kurtarmamızdan beri koalisyon güçleri Menbiç´te bulunuyor´´ diyen Ebu Adıl, şöyle devam etti:

´´Türkiye´den gelen ´Menbiç´e gireceğiz´ açıklamalarını ABD´li askeri yetkililere sorduk. ABD´li askerler bize dedi ki, kim Menbiç´e saldırı yaparsa yapsın karşılık vereceğiz. Biz de saldıracağız. Sorun yok dediler.´´ 

´SONUNA KADAR DİRENİRİZ´

´´Türkiye´nin açıklamalarından sonra ABD askerleri Menbiç sınırında 24 saat boyunca devriye yapıyor´´ bilgisini paylaşan Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı, ´Türkiye´nin Menbiç´e girmesi durumunda sonuna kadar direnecekleri´ iddiasında bulundu:

´TÜRKİYE´NİN TEHDİTLERİNİ CİDDİYE ALIYORUZ´ 

´´Biz Menbiç´in çocuklarıyız. Kentimizi sonuna kadar savunacağız. Kim saldırırsa saldırsın sonuna kadar direneceğiz. Türkiye´nin Menbiç´e yönelik açıklamalarını ciddiye alıyoruz. Ona göre tedbirlerimizi alıyoruz. Olası bir saldırıya karşı tüm hazırlıklarımızı yapmışız.´´

´HALKIN KORKUSUNU KOALİSYON YATIŞTIRDI´

´´Türkiye´nin Menbiç´e yönelik açıklamalarından sonra Menbiç halkında bir korku oluştu. Ancak koalisyon güçlerine bağlı askerlerin bölgeye gelip insanlarla görüşmesi ortamı yumuşattı´´ izlenimini aktaran Ebu Adil, ´´İnsanlarda bir güvenlik hissi oluşturdu. Menbiç kentinde durum şimdi normaldir. Hayat normal bir şekilde devam ediyor´´ dedi. 

´YPG ÇEKİLDİ´

Menbiçli komutan, kentte YPG ve DSG´nin bulunmadığını iddia etti.

Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adıl, kentin IŞİD´in elinden alınmasından sonra YPG ve DSG´nin resmi bir şekilde Fırat´ın doğusuna geri çekildiklerini savundu.
 
STRATEJİK ÖNEMDE 

2012 yılında ÖSO´nun, 2014 yılında ise IŞİD´in eline geçen Halep´e bağlı Menbiç kenti, 12 Ağustos 2016´da DSG tarafından IŞİD´den kurtarıldı.

Menbiç, güneyde Halep´e 85, kuzeyde Cerablus´a 40, doğuda Kobani´ye 65, batıda El Bab´a 45 kilometre uzaklıkta bulunmasıyla stratejik bir öneme sahip.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor