• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

‘ABD; ateşkesi Halep´teki müttefiklerine yardım etmek için kullanabilir´ l

‘ABD; ateşkesi Halep´teki müttefiklerine yardım etmek için kullanabilir´  l

Cuma akşamı duyurulan ateşkesin Suriye ordusu ve müttefiklerinin aleyhine gelişebileceğine dikkat çeken Beyrut´taki Bilim ve Teknoloji Amerikan Üniversitesi´nden George Messi, Washington´ın hedefinin Halep´teki cihatçılara yardım etmek ola

 

Sputnik´e yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD´li mevkidaşı John Kerry´nin cuma akşamı Cenevre´de açıkladığı planın detaylarının belli olmadığını kaydeden Messi, “Amerikalılar Cenevre´deki görüşmeleri ağustosta yapmak istiyordu ama Suriye ordusu ilerlemeye başladı ve görüşmeleri ertelediler. ABD, Halep´in doğusundaki müttefiklerine yardım etmek için molaya ihtiyaç duyuyor” dedi.

Kentin doğusundaki grupların Suriye ordusuyla savaşmaktan acil olduğunu belirten uzman, “Cihatçıların Halep´teki toplantısı sırasında yapılan hava operasyonu da kararda rol oynamış olabilir. ABD, alternatif arıyor. Kimse onlara güvenmemeli ancak Rusya´nın başka bir şansı yoktu” diye konuştu.

Batı destekli grupların mayıs ve haziran aylarında ateşkesi yeniden bir araya gelmek ve güçlenmek için kullandığını savunan Messi, şöyle devam etti:

“Suriyelilerin çoğu ateşkesi istemiyor, özellikle de ordunun IŞİD ve El Nusra karşısındaki ilerlemeleri değerlendirilirse.Ancak burada karışık siyasi süreçler işin içine giriyor. Şam ortaklarına güveniyor, özellikle de Rusya´ya. Umarız anlaşmanın olumlu etkisi olur ve Halep teröristlerden temizlenir.”




17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor