Tarih: 20.09.2016 12:32

ABD başkan adaylarından Mısır liderine yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump ve Demokrat Parti adayı Clinton, Sisi´yle görüşmelerinde IŞİD ve diğer cihatçı örgütlerle mücadeleyi ele aldı. İki siyasetçinin ABD´nin terörle mücadele alanında Mısır´la yakın işbirliği kurmak istediklerini Sisi´ye ilettiği kaydedildi.

​´TRUMP KAZANIRSA ABD MISIR´IN SADIK BİR DOSTU OLACAK´

Trump, görüşme sonrası yayınladığı yazılı açıklamada, Sisi´ye Mısır ve ABD´nin ortak düşmana karşı işbirliğini artırması gerektiği mesajı verdiğini belirtti. Trump´ın başkan olması halinde ABD´nin Mısır´ın güvenebileceği sadık bir dostu olacağı ifade edilen açıklamada, “Trump kasım ayındaki seçimleri kazanırsa Cumhurbaşkanı Sisi´yi resmi ziyaret için ABD´ye davet edecek ve Mısır´ı ve çok büyük saygı duyduğu Mısır halkını ziyaret etmekten onur duyacak” denildi.

Sisi´nin Clinton´la görüşmesinde de ülkesinin insan hakları ve sivil özgürlükler alanında önemli ilerleme kaydettiğini söylediği belirtildi.

BM Genel Kurulu´nda dün bir konuşma yapan Mısır liderinin New York´ta Fransa, İngiltere ve Filistin liderleriyle de görüşmeler yapması bekleniyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —