• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

ABD başkan adaylarından Mısır liderine yoğun ilgi

ABD başkan adaylarından Mısır liderine yoğun ilgi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, BM Genel Kurul toplantısı için gittiği New York´ta ABD başkan adayları Donald Trump ve Hillary Clinton ile görüştü. ABD´li başkan adaylarının Sisi´ye olan ilgisi dikkat çekiciydi.

 

ABD´de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump ve Demokrat Parti adayı Clinton, Sisi´yle görüşmelerinde IŞİD ve diğer cihatçı örgütlerle mücadeleyi ele aldı. İki siyasetçinin ABD´nin terörle mücadele alanında Mısır´la yakın işbirliği kurmak istediklerini Sisi´ye ilettiği kaydedildi.

​´TRUMP KAZANIRSA ABD MISIR´IN SADIK BİR DOSTU OLACAK´

Trump, görüşme sonrası yayınladığı yazılı açıklamada, Sisi´ye Mısır ve ABD´nin ortak düşmana karşı işbirliğini artırması gerektiği mesajı verdiğini belirtti. Trump´ın başkan olması halinde ABD´nin Mısır´ın güvenebileceği sadık bir dostu olacağı ifade edilen açıklamada, “Trump kasım ayındaki seçimleri kazanırsa Cumhurbaşkanı Sisi´yi resmi ziyaret için ABD´ye davet edecek ve Mısır´ı ve çok büyük saygı duyduğu Mısır halkını ziyaret etmekten onur duyacak” denildi.

Sisi´nin Clinton´la görüşmesinde de ülkesinin insan hakları ve sivil özgürlükler alanında önemli ilerleme kaydettiğini söylediği belirtildi.

BM Genel Kurulu´nda dün bir konuşma yapan Mısır liderinin New York´ta Fransa, İngiltere ve Filistin liderleriyle de görüşmeler yapması bekleniyor.




20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor