Tarih: 12.09.2018 09:58

ABD ´Beyaz Miğferler´i bir kez daha savundu: ´Kahramanlık çalışmalarını destekleyeceğiz´

Facebook Twitter Linked-in

 

Sözcü Nauert, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nauert, 'Beyaz miğferler binlerce insanın hayatını kurtarmış ve kurtarmaya devam eden insani bir yardım kuruluşudur. Birçoğunuz onların iyi çalışmalar yaptığını ve yapmakta olduğunu biliyor.' dedi. 

Ayrıca Nauert, ABD ve uluslararası toplumun Beyaz miğferler´in ´kahramanlık çalışmalarını´ desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Son olarak Suriyeli insan hakları aktivisti Ammar Jamal, Beyaz Miğferler´in İdlib´de hazırladıkları kimyasal saldırı mizanseninde Suriye hükümetiyle uzlaşmayı kabul eden militanların esir tutulan aile fertlerini kullanmayı planladıklarını söylemişti.

Rusya Savunma Bakanlığı 25 Ağustos´ta yaptığı açıklamada ABD, İngiltere ve Fransa´nın Suriye´yi yeniden vurmaya hazırlandığı konusunda uyarmıştı.

Özel bir İngiliz askeri şirket rehberliğinde eğitilen militanların İdlib´de olduğunu açıklayan Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, yine bir kimyasal saldırı provokasyonu üzerinden Suriye´nin suçlanacağının altını çizmişti.

Konaşenkov, özel bir İngiliz askeri şirketi olan Olive´in rehberliğinde, zehirli maddeleri kullanabilmek için eğitilen bir grup militanın da İdlib´e vardığını açıklamıştı: 'Militanlar, Beyaz Miğferler´in kıyafetlerini giyip kimyasal saldırı kurbanlarını kurturma mizanseni yapmakla görevlendirildi.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —