Tarih: 10.12.2016 09:13

ABD bütçesi, Federal hükümetin kapanmasına dakikalar kala kabul edildi

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Senatosu, federal hükümet faaliyetlerini 28 Nisan 2017 gecesine kadar finanse edecek geçici bütçe tasarısını 36´ya karşı 63 oyla kabul etti.  Washington saatiyle 23.00 sularında yapılan oylamanın, gece yarısından önce gerçekleştirilememesi ya da tasarının reddedilmesi, Amerikan federal hükümetinin 13. kez kapanmasına neden olacaktı.

Hafta içinde Kongre´nin diğer kanadı Temsilciler Meclisinden geçen bütçe tasarısı, son olarak ABD Başkanı Barack Obama´nın imzasına sunulacak.  Obama´nın imzasıyla yasalaşacak ikinci geçici bütçe ile federal kurumların faaliyetlerini 28 Nisan gecesine kadar sürdürmesi garantilenecek.

ABD Kongresi, 9 Aralık Cuma gününe kadar geçerli olan ilk geçici bütçe tasarısını ise 28 Eylül´de onaylamıştı.

DEMOKRAT KONGRE ÜYELERİ, TRUMP´IN BÜTÇESİNE MUHALEFET EDEBİLİR

Hükümetin kapanma tehlikesinin ortadan tamamen kalkması için 2017 bütçesinin Kongre´den 28 Nisan gecesine kadar geçmesi gerekiyor.

Bu durum, ABD´nin 45. başkanı seçilen Donald Trump´ın ilk 100 gününde çetin pazarlıklar yaşanacağı anlamına geliyor. Trump yönetiminin federal harcamaları azaltmaya yönelik taahhütlerinin, Demokrat Kongre üyelerinin muhalefeti edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Federal mali yılın 1 Ekim´de başlayıp 30 Eylül´de sona erdiği ABD´de hemen her sene yaşanan bütçe krizleri, hükümetin en son 2013´te olmak üzere toplamda 12 kez kapanmasına neden olmuştu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —