Tarih: 04.08.2020 10:20

ABD deniz ve hava kuvvetlerinden Karadeniz´de tatbikat

Facebook Twitter Linked-in

ABD 6.Filosu´ndan yapılan açıklamada, Karadeniz´de deniz ve hava kuvvetlerinin katılımıyla tatbikat yapıldığı, manevralarda USS Porter füze destroyerinin de yer aldığı belirtildi.

ABD 6.Filosu, Karadeniz´de Amerikan deniz ve hava kuvvetlerinin katılımıyla tatbikat yapıldığını, manevralarda USS Porter füze destroyerinin de yer aldığını duyurdu.

Açıklamada, tatbikata ayrıca Karadeniz sularında periyodik olarak keşif yapan Boeing P-8A Poseidon keşif uçağının, 4 adet F-16 Fighting Falcon avcı uçağının, KC-135 Stratotanker yakıt takviye uçağının ve MQ-9 Reaper insansız hava aracının (İHA) katıldığı ifade edildi.

ABD 6. Filosu Komutanı Koramiral Eugene Black, Amerikan Hava Kuvvetleri ile birlikte Avrupa´da gerçekleştirilen ortak eylemlerin ‘ABD´nin Karadeniz bölgesindeki sularda harekete geçme kabiliyetinin arttırılması amacıyla gerçekçi ve vakitlice tatbikatın yapılmasına olanak tanıdığını´ belirtti.

Taktik manevraların ve birimler arsındaki irtibatın çalışıldığı tatbikat, uluslararası sularda ve hava sahasında gerçekleştirildi.

Karadeniz´de daha önce Türkiye´nin yanı sıra ABD, Fransa, Norveç, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, İspanya ve Ukrayna´nın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Sea Breeze-2020´ tatbikatı 27 Temmuz´da sona ermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —