Tarih: 29.08.2016 21:41

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ilk kez Bangladeş´e ziyarette bulundu

Facebook Twitter Linked-in

 

Kerry, Bangladeş ziyaretinde, güvenlik ve insan hakları meselelerini ele aldı. Kerry, Irak ve Suriye´deki radikal İslamcıların, Bangladeş´teki bazı ajanlarla bağlantısının bulunduğunu söyledi.

Başkent Dakka´da Başbakan Şeyh Hasina ve Dışişleri Bakanı Abul Hassam Mahmud Ali ile görüşen Kerry´nin, muhalefet partilerinin yetkilileri ve Bangladeşli öğrencilerle bir araya gelmesinin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

´IŞİD, 8 BÜYÜK OLUŞUMLA IRAK VE SURİYE´DE FAALİYET GÖSTERİYOR´

Kerry, Voice of America (VOA-Amerika´nın Sesi) muhabirinin bir sorusuna verdiği yanıtta, IŞİD´in, biri Güney Asya´da olmak üzere, dünya çapında 8 büyük oluşumla koordineli olarak Irak ve Şam´da faaliyet gösterdiğine yönelik kanıtların olduğunu belirtti.

KERRY, BANGLADEŞ ZİYARETİNİN ARDINDAN HİNDİSTAN´A GİTTİ

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Bangladeş ziyaretinin ardından ABD-Hindistan Stratejik ve Ticari Diyaloğunun 7´nci toplantısına katılmak için Cammu Keşmir´e hareket etti.

Cammu Keşmir´de güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin örgütü arasında 8 Temmuz´da çıkan çatışmada örgütün üst düzey üyelerinden Wani´nin öldürülmesinden sonra bölgede on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

Hint güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 68 kişi hayatını kaybederken, 2 binin üzerinde sivil ve bin 600 civarında güvenlik görevlisi yaralanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —