• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson: Büyükelçilik büyük ihtimalle 2 yıl boyunca taşınmaz

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson: Büyükelçilik büyük ihtimalle 2 yıl boyunca taşınmaz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv´deki büyükelçiliği bu kente taşıma kararı almasının ardından yeni bir açıklama yaptı. Tillerson büyükelçiliğin taşınmasını

 

Tillerson Paris´te Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian´la görüştükten sonra açıklama yaptı. 

´BU YIL YA DA SONRAKİ YIL OLACAK BİR ŞEY DEĞİL´

Tillerson 'Bu (elçiliğin taşınması), bu yıl ya da büyük ihtimalle sonraki yıl olacak bir şey değil ancak Başkan (Trump) bizim çok somut ve kararlı şekilde hareket etmemizi istedi' dedi.

´NİHAİ STATÜSÜ KONUSUNDA GÖSTERGE DEĞİL´

Tillerson ayrıca Kudüs´ün İsrail´in başkenti olarak tanınmasının ´Kudüs´ün nihai statüsü konusunda gösterge´ olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Kudüs´ün sınırlarına İsrailliler ve Filisitinliler arasında ´görüşülüp karar verileceğini´ söyledi.

´KARAR, İPTAL EDİLENE KADAR FİLİSTİN ABD İLE GÖRÜŞMEYECEK´

Diğer taraftan Sputnik Friday´e konuşan Filistin´in Rusya Büyükleçisi Abdülhafız Nofal, ABD´yi artık ´Ortadoğu Dörtlüsü´nde arabulucu olarak görmediklerini ve Filistin-İsrail sorununun çözümü konusunda yeni garantörler aradıklarını söyledi. 

Nofal´a göre ABD son 25 yıldır arabulucu pozisyonunu tekelleştirerek başka ülkelerin sorun hakkında rol oynamasını engelledi ve fırsatların kaçmasına neden oldu.

Trump2ın Kudüs kararını ilan etmesinden önce Nofal ABD´yi uayrmış ve bu adımın ´yeni bir intifada yaratabileceğini ve ABD ile Arap ve Müslüman ülkeler arasındaki ilişkileri bozabileceğini´ söylemişti.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor