• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

ABD Dışişleri Bakanlığı, Putin´in klibinden ´rencide oldu´

ABD Dışişleri Bakanlığı, Putin´in klibinden ´rencide oldu´

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, perşembe günkü basın toplantısında Rus medya organlarının temsilcilerinin sorularını yanıtlamayı reddederken bunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in aynı gün yaptığı konuşma

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in perşembe günü Federal Meclise hitabında tanıtımını yaptığı silahlar ve bunlarla ilgili kullandığı görseller, ABD Dışişleri Bakanlığı´nı gerdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Putin´in konuşmasıyla ilgili görüşlerini almak isteyen Rus medya organlarının muhabirlerini refüze etti. 

´VİDEO RUSYA´YI ABD´YE SALDIRIRKEN GÖSTERİYOR´

Rossiya 1 kanalının muhabiri, Putin´in açıklamalarının ardından ABD´de küresel güvenlik sorunları konusunda Rusya ile müzakerelerin hala değerlendirilip değerlendirilmediğini sorması üzerine Nauert şu tepkiyi gösterdi: ´´Ülkenizi ABD´ye saldırırken gösteren bir video hazırlamış olmanız kesinlikle endişe verici. Bu ne yapıcı ne de sorumluluk sahibi bir yaklaşım´´ dedi.

´SARMAT FÜZESİ FLORİDA EYALETİNİ VURUYOR´

Putin´in konuşması sırasında kullanılan bir animasyon videoda yeni füze SARMAT´ın vurduğu hedefin ABD´nin Florida eyaleti gibi gözüktüğü Twitter´da bazı kullanıcıların dikkatini çekmişti.

´NE DİYORSUN, GERÇEKTEN Mİ´ 

Nauert´e, bu çıkışının üzerine, ​Rus Kanal 1 muhabiri videoda iki füze iki farklı yöne gidiyor gözükürken neden füzelerin ABD´yi hedef aldığını söylediğini sordu.

ABD Dışişleri Sözcüsü ´´O, gerçekten mi? Sen de Rus televizyonundansın, tamam, tamam. Dediğim gibi diğer sorulara geçelim´´ karşılığını verdi.

CNN: ONLAR RUS YETKİLİ DEĞİL, RUS GAZETECİLER

Araya giren CNN muhabiri ´´Pardon, ama bu ne demek oluyor? Onlar Rus hükümetinin yetkilileri değil, sadece Rusya ile ilgili soru soruyorlar´´ tepkisini gösterdi.

Nauert yine ´´O, gerçekten mi?´´ diyerek şöyle devam etti: ´´Valla biliyoruz ki, RT ve diğer sözde Rus haber kanalları Rus hükümeti tarafından finanse ediliyor ve yönetiliyor. Dolayısıyla fazla hoşgörü gösteremiyorsam…´´

RUSLARIN SORUSUNU AP DEVRALDI

Bunun üzerine AP muhabiri Matthew Lee, Rus Kanal 1 muhabirinin sorusunu tekrarladı. Lee ´´Videodaki füzelerin hedeflerini vurduğu ve bu hedefin de ABD olduğu Amerikan hükümetinin vardığı sonuç mudur´´ diye sordu.

NAUERT: HEDEF SON DERECE NET

Nauert ´´Mat, kesinlikle öyle gözüküyor. Bence geri dönüp bakmalısın. Hedeflerinin ne olduğu son derece net´´ dedi.

YABANCI AJAN MUAMELESİ 

ABD´de ´2016 başkanlık seçimlerine Rusya´nın müdahele ettiği´ iddiaları hakkında hiçbir somut kanıt bulunamasa da soruşturma genişletilirken RT ve Sputnik gibi rus medya organları da büyük baskı altında alındı. RT´nin Amerikan kolu kasım ayında ´yabancı ajan´ olarak kaydedildi. Britanya kamu yayın kuruluşu BBC, Almanya kamu yayın kuruluşu Deutsche Welle ve benzerleri böyle bir muameleye tabi tutulmadı.

RT ve Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, ´2016 başkanlık seçimlerine müdahele´ iddialarını kesin dille rededdiyor. 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov de iddiaları reddederken hiçbir temelinin bulunmadığının altını çiziyor. 



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor