• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan Rusya çıkışı: ‘Derin denizlerden bir canavar´

ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan Rusya çıkışı: ‘Derin denizlerden bir canavar´

Washington´da Amerikan ve Rus diplomatlar arasında yaşanan ‘atışmada´ ABD Dışişleri Bakanlığı Rusya´yı ‘derin denizlerden bir canavara´ benzetirken, Rus Büyükelçiliği ise bu tür karşılaştırmaların Nazi propagandalarında kulla

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert´in gazetecilere yaptığı olağan basın açıklaması sırasında Associated Press muhabiri Matt Lee, ABD´de önümüzdeki kasım ayında yapılacak seçimlerin 60 Rus diplomat gönderildikten sonra daha güvenli olup olmayacaklarını sordu. 

Nauert, soruya “Sonuçta ABD´deki seçimlerin güvende olacağını söyleyemeyiz. Rusya´nın uzun kolları ve birçok dokunacı var. Bizdeki seçimlere, ayrıca diğer birçok ülkede yapılacak seçimlere ileride de ilgi göstereceklerini tahmin ediyoruz” yanıtını verdi.

Bu sözlere şaşıran gazetecinin ‘kolları´ ve ‘dokunaçları´ bir kez daha sorması üzerine Nauert, Rusya´yı kastederek, “O derin denizlerden bir canavar” ifadelerini kullandı.

RUS BÜYÜKELÇİLİK: BUGÜN BÜYÜK BOLŞEVİK KARŞITI GÖSTERİYE TANIKLIK ETTİK

Bu konuşmadan birkaç saat sonra Rusya´nın Washington Büyükelçiliği´nin Twitter hesabında Nauert´in sarf ettiği sözcüklerden bir kolaj ve Nazi Almanyası döneminde kullanılan Bolşevik karşıtı bir poster içeren mesaj yayınlandı. Posterde Kızıl Ordu´ya ait kask taşıyan bir örümcek, dünyayı sarmalarken görüntülendi, resmin hemen altındaysa ‘Bolşevizm´ ve ‘Büyük Bolşevik Karşıtı Gösterisi´ yazılarına yer verildi.

Görselle ilgili bir açıklama ekleyen Rus Büyükelçiliği, “Bugün (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü´nün performansıyla ‘Büyük Bolşevik karşıtı gösteriye´ tanıklık ettik” ifadelerine yer verdi.

 

​Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlemesinde Moskova´nın sorumlu olduğu suçlamalarına destek veren ABD, geçen gün ülkeden 48´i Büyükelçilik çalışanı ve 12´si Birleşmiş Milletler temsilcisi olmak üzere toplam 60 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini, ayrıca Rusya´nın Seattle Konsolosluğu´nu kapatılacağını duyurmuştu.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor