• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD Dışişleri Bakanlığı´nın yeni sözcüsü belli oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı´nın yeni sözcüsü belli oldu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bakanlığın yeni sözcüsünün eski televizyon sunucusu Morgan Ortagus (37) olduğunu duyurdu.

 

Bakan Pompeo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ortagus´un resmen Bakanlık sözcüsü olduğunu ilan etti. Pompeo, açıklamasında, 'Yeni Bakanlık sözcümüz olarak Morgan Ortagus´a hoşgeldin demekten memnuniyet duyuyorum. ABD dış politikasını savunma ve bu alandaki iletişimimiz için verdiğimiz mücadeleye kendisi liderlik edecektir.' değerlendirmesinde bulundu. 

Pompeo´nun açıklamasından kısa süre sonra ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün kullandığı 'statedeptspox' uzantılı Twitter hesabı, Orgatus´un fotoğrafı ve bilgileri ile güncellendi.

İlk Twitter paylaşımında Pompeo´ya teşekkür eden Ortagus, daha önceki Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert gibi muhafazakar ve ABD Başkanı Donald Trump´a yakın olarak bilinen Fox News kanalından Bakanlığa geçen isimlerden biri oldu.

Ortagus, ulusal güvenlik analisti olarak yorum yaptığı Fox News kanalından geçen hafta ayrılmıştı.

Önceki sözcü Nauert, ABD´nin BM Daimi Temsilciliğine aday gösterildiği için Bakanlıktaki görevinden ayrılmış ancak daha sonra ailevi nedenlerle BM için önerilen görevden de geri çekilmişti.

 

 


17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor