Tarih: 31.12.2017 09:48

‘ABD Dışişleri, Esad´ın barış sürecindeki pozisyonuna zarar vermeye çalışıyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 'ABD Dışişleri Bakanlığı´nın Rusya´ya, Suriye yönetimine kendi halkına barbarca saldırılarda bulunmaması için baskı yapma çağrılarının somut bir amacı var. Söz konusu çağrılar, (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad´ın ülkedeki barış sürecindeki pozisyonlarına zarar vermeyi amaçlıyor, halka saldırılarla ilgili coşkulu söylemler de bundan kaynaklanıyor' diye konuştu. 

´SUÇLAMALARI FARKLI YÖNE ÇEKMEK İSTİYORLAR´

ABD Dışişleri Bakanlığı´nın bu adımla Rusya´nın (ABD´nin IŞİD´e verdiği destekle ilgili) suçlamalarını farklı yöne çekmeye çalıştığını söyleyen Kosaçev, 'Washington, kendi koalisyonunun savaşması gerektiği kişilerle, Şam´ın (ve kendisini destekleyen Rusya´nın) ise halka karşı savaştığını kanıtlamanın peşinde' ifadelerini kullandı.

Rus senatör, bunun ABD Dışişleri Bakanlığı´nın enformasyon savaşının ‘ciddi sonuçlar doğurmayacak´ yeni bir bölümü olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün Rusya´yı ‘taahhütlerini yerine getirmeye ve Esad rejiminin kendi halkına yaptığı barbarca saldırılara son vereceğini garanti etmeye´ çağırmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —