Tarih: 08.03.2016 19:57

ABD: Esad´a karşı hukuki süreci destekleriz

Facebook Twitter Linked-in

 

Kirby, günlük basın toplantısında Yüksek Müzakere Komitesi (HCN) Başkanı Riyad Hicab´ın Esad´ın geçiş sürecinin başlaması sonrasında Suriye´yi terk etmesi ve uluslararası adaletin karşısında çıkartılması gerektiği yönündeki sözlerini değerlendirdi.

Kirby, uluslararası hukuki bir süreç sonrasında Esad´ın sorumlu tutulması gerektiğine dair bir durum ortaya çıkarsa kararı destekleyeceklerini söyledi.

Halihazırda Suriye´de siyasal çözüm arayışlarına yoğunlaştıklarını belirten Kirby, 'Kendi halkına karşı gaz kullanmayan ve varil bombaları atmayan bir hükümeti kuracak siyasal çözüm arayışları için uğraşıyoruz' diye konuştu.

´TARAFLAR ANLAŞMASA BİLE SAYGI DUYUYOR´

Kirby, Hicab´ın Suriye´de geçiş sürecinin başlaması durumunda Esad´ın ülkeden ayrılması gerektiği yönündeki sözlerinin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry´nin Esad´ın bir an önce Suriye´den ayrılmasının gerekmediği yönündeki sözleriyle örtüşmemesi konusunda ise 'taraflar anlaşmasa dahi birbirlerine saygı duyuyor' değerlendirmesinde bulundu.

ABD´nin bu konudaki politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Kirby, 'Süreç başladığından beri politik durum ve Esad´ın geleceğine dair taraflar arasında bir anlaşmazlıklar var' dedi.

John Kirby, buna karşılık Esad´ın Suriye´nin geleceğinde yeri olmadığına dair politikalarında da bir değişiklik olmadığını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —