Tarih: 04.04.2017 09:32

ABD: Esad´ı kınamayı sürdüreceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) nisan ayı Başkanı ve ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BMGK´nın nisan ayı programına ilişkin düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

´İÇİMİZDE BİR AŞK YOK´

Nikki Haley, son dönemde hem ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson hem de kendisinin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkındaki açıklamalarının sorulması üzerine, 'Esad´a karşı içimizde bir aşk yok; bunu açıkça belirttik. Kendisi uzun süredir barışın önünde engel, bir savaş suçlusu. Kendi halkına yaptıkları korkunç' yanıtını verdi.

Haley, 'Suriye halkının artık Esad´ı istediğini düşünmüyoruz. Esad´ın eylemlerini sert şekilde kınamayı sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı. 

´ÖNCELİK IŞİD İLE MÜCADELE´

Suriye´de birinci önceliklerinin IŞİD ile mücadele olduğunu vurgulayan Haley, bu konuda Suriye hükümetiyle işbirliği yapma ihtimallerine ilişkin soru üzerine, 'Esad şu anda bizim Suriye´de konuşacağımız kişi değil. Biz Cenevre´deki müzakerelerle bu diyaloğun sürmesinden yanayız' dedi.

Haley, bu politikanın ABD yönetiminin şu anki politikası olduğunu ifade ederek ileride değişme ihtimaline de açık kapı bıraktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —