• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

ABD halkı ülkenin gidişatından memnun değil

ABD halkı ülkenin gidişatından memnun değil

ABD´de Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın ülkenin gidişatından memnun olmadığını ortaya koydu.

 

Amerika´nın Sesi sitesinin haberine göre, ABD´lilerin yüzde 57´si kısmen de olsa ABD´nin kendi kimliğini kaybettiği görüşünde. Aynı orana yakın ABD´li de, ‘ekonomik açıdan giderek daha fazla zorluk çektiklerini´ söyledi.

Cumhuriyetçiler arasında bu oran daha fazlayken, Başkan aday adayı Donald Trump´ı destekleyenler arasında bu oranın daha da arttığı ortaya çıktı.

TRUMP´I DESTEKLEYENLERİN RAHATSIZLIĞI DAHA FAZLA

Cumhuriyetçiler´in yüzde 79´u, ABD´nin kimliğini kaybettiğini düşünürken, bu oran Donald Trump´ı destekleyenler arasında yüzde 85. Cumhuriyetçiler´in yüzde 67´si, ekonomik olarak daha kötüye gittiklerini belirtirken, bu oran Donald Trump destekçileri arasında yüzde 78.

‘ABD´nin kendi kimliğini kaybettiği´ düşüncesi Demokrat Partililer tarafından da yüzde 48 ile destek gördü.

Anket ayrıca, Cumhuriyetçiler´in ve Trump destekçilerinin ‘inançlarının ve değerlerinin saldırıya uğradığını, hükümetin azınlıklara tanıdığı inisiyatifin çok ileri gittiğini ve yetkililerin artık halkın ne düşündüğüne önem vermediklerini´ düşündüklerini ortaya koydu.

Ankete göre, Demokratlar´ın yüzde 40´ı, inançlarının ve değerlerinin saldırı altında olduğuna inanırken, yüzde 68´i yetkililerin artık halkın düşüncelerine önem vermediğini düşünüyor.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor