Tarih: 26.07.2018 12:03

ABD havayolu şirketleri Tayvan´ı ´ülke´ listesinden çıkardı

Facebook Twitter Linked-in

 

American Airlines, Delta Airlines ve United Airlines şirketleri internet sitelerindeki uçuş noktaları listesinde, ülkeler bölümünden Tayvan´ı kaldırarak, varış noktasını Tayvan´ın başkenti Taipei olarak göstermeye başladı. 

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD´li havayolu şirketlerinin bu uygulaması, olumlu bir ilerleme olarak nitelendirildi.

Tayvan´ın Çin´den bağımsız bir ülke olarak tanımlanmasına karşı çıkan Pekin, uluslararası havayolu şirketlerine uyarı mektubu yollayarak ´tek Çin´ prensibine uymaları talebinde bulunmuştu.

Tayvan´ı kendi toprağı olarak gören Çin, uluslararası şirketlerden talebin 25 Temmuz´a kadar yerine getirilmesini istemiş, aksi takdirde yaptırımlarda bulunacağını duyurmuştu.

Çin´de 1949´da Mao Zedong´un iktidara gelmesi üzerine bazı hükümet üyeleri Tayvan´a kaçarak adada bağımsızlık ilan etmiş ve 'milliyetçi Çin' olarak da adlandırdıkları Tayvan´ı kurmuşlardı.

Pekin yönetimi 'tek Çin' ilkesini benimseyerek Çin´i uluslararası toplumda sadece kendilerinin temsil ettiğini savunuyor ve bağımsızlık ilan etmesi halinde Tayvan´a askeri güçle müdahale edebileceğini belirtiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —