Tarih: 31.12.2016 08:50

‘ABD, idamından 10 yıl sonra Saddam´ı sözlerini hatırladı: Geri gelmemi dileyeceksiniz´

Facebook Twitter Linked-in

 

Irak´ın devrik lideri Saddam Hüseyin´in 30 Aralık 2006´da idam edilmesinin üzerinden geçe 10 yılı değerlendiren Khrolenko, “BM´nin herhangi bir yaptırımıyla karşılaşmayan Irak savaşı yasadışıydı, egemen bir devlete yönelik doğrudan saldırıydı. Irak´ın işgali 5.000 ABD askerinin hayatına, onbinlercesinin de yaralanmasına ya da engelli kalmasına mal oldu” dedi. Rus uzman, “ABD´nin Ortadoğu´daki uzun erimli ‘düzenlemeleri´ toplamda 6 trilyon dolarlık astronomik bir maliyete ulaştı” diye yazdı.

ABD´nin Irak´ı işgal etmesinin bölgeye ne barış ne de demokrasi getirdiğini belirten Khrolenko, “11 Eylül saldırılarının ardından ABD yeni güvenlik stratejisi kapsamında ulusal çıkarları için dünyanın bir bölümüne savaş açtı. Irak, Washington´ın Afganistan´da başlattığı operasyonun ardından hedefe alınan ikinci ülke oldu” ifadelerini kullandı.

İdamın 10. yılında ABD´li yetkililerin Irak´ın devrik liderinin “Geri gelmemi dileyeceksiniz” sözlerini hatırladığını kaydeden Rus uzman, “Batı´daki çoğu kişi modern dünyanın büyük kısmının ABD tarafından yaratıldığına inanıyor. Herhangi bir problem ya da anlaşmazlık olduğunda diktatörleri görevden alması ve sorunlu ülkeleri parçalarına ayırması tercih edilebilir oluyor” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —