• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

ABD ile Ürdün´den ´Ortadoğu Barış Planı´ görüşmesi

ABD ile Ürdün´den ´Ortadoğu Barış Planı´ görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray yetkililerinin Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Ortadoğu Barış Planı´nını görüştüğü belirtildi.

 

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Bakan Pompeo ve Kral Abdullah arasında yapılan görüşmeye Beyaz Saray başdanışmanlarından Jared Kushner ve Jason Greenblatt katıldı. 

Ürdün´ün Washington Büyükelçiliğinde yapılan ve 45 dakika süren görüşmede, Kushner ve Greenblatt, Trump´ın gelecek aylarda açıklayacağı düşünülen Ortadoğu Barış Planı´nı konuştu.

PENTAGON´DA GÖRÜŞME

Kral 2. Abdullah daha sonra ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan ile Pentagon´da bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki askeri ve savunma işbirliğinin ele alındığı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles Summers, görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 'Ürdün´ün IŞİD´i yenmek için koalisyona yaptığı katkılar da dahil çeşitli savunma ve güvenlik konuları da ele alındı' ifadesini kullandı.

KUSHNER, GEÇEN AY ORTADOĞU TURUNA ÇIKMIŞTI

Trump´ın başdanışmanları Kushner, Greenblatt ve İran Özel Temsilcisi Brian Hook, geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman´ın da dahil olduğu bazı Ortadoğu ülkelerine giderek, söz konusu Orta Doğu Barış Planı´na destek istemişti.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor