• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´ABD, İran Devrim Muhafızları´nın Irak ve Suriye´deki zaferlerinden rahatsız´

´ABD, İran Devrim Muhafızları´nın Irak ve Suriye´deki zaferlerinden rahatsız´

ABD´li senatörlerin İran Devrim Muhafızları´nın terör örgütü olarak tanınması için Kongre´ye teklif sunmasını değerlendiren İranlı gazeteci Hasan Şemşadi, Devrim Muhafızları´nın Irak ve Suriye´de kazandığı zaferlere gösteril

 

ABD´nin 6 yıldır Suriye yönetimini devirmeye çalıştığını ancak Devrim Muhafızları´nın IŞİD´le mücadele Suriye halkına verdiği desteğin ABD´nin planlarını bozduğunu kaydeden Şemşadi, ABD´nin silahlandırdığı Irak´taki IŞİD militanlarının da Devrim Muhafızları danışmanlarının milis güçlerine verdiği destek sayesinde geri çekilmek zorunda kaldığını belirtti.

ABD´nin yaşadığı rahatsızlığının nedenini bu şekilde açıklayan Şemşadi, 'ABD´li siyasetçiler, Devrim Muhafızları´nın bölgedeki nüfuzunun her geçen gün artmasından hoşnut değil. Devrim Muhafızları´nın Hizbullah´a ve Filistinli askerlere verdiği destek de ABD´yi rahatsız ediyor. Dolayısıyla sunulan teklifler ve tasarılar, sadece Devrim Muhafızları´nın etkisini azaltmayı değil, aynı zamanda da İran´daki devlet düzenini bozmayı hedefliyor' dedi.

Washington´ın yaklaşık 40 yıldır aynı politikayı izlediğini anımsatan Şemsadi, ABD´li senatörlerin mevcut girişiminin de öncekiler gibi başarısız olacağını vurguladı.   

Cumhuriyetçi Partili Senatör Ted Cruz ve Temsilciler Meclisi üyesi Michael McCaul, İran Devrim Muhafızları´nın terör örgütü olarak tanınması için Kongre´ye teklif sunmuştu.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor