Tarih: 27.01.2016 19:58

‘ABD, İran´sız bir şey yapamayacağını çok iyi biliyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Roma´da gazetecilere açıklamalarda bulunan İran lideri, “İran ve ABD´nin dostça ilişkiler kurması mümkün.Ancak bu Tahran´a değil
Washington´a bağlı. Amerikalıların düşmanlıktan vazgeçip başka bir yol seçmesini görmek isterim. Ancak ABD´nin içinde bazı sorunlar var, tek bir ses yok” dedi.

‘SUUDİ ARABİSTAN YEMEN´DE HİÇBİR ŞEY BAŞARAMADI´

“Amerikalılar bölgesel konularda İran´ın etkisi olmadan bir şey yapamayacağını çok iyi biliyor” diye konuşan Ruhani, son dönemde diplomatik kriz yaşadıkları Suudi Arabistan´ı da eleştirerek şunları söyledi: 'Suudi Arabistan kendi hataları nedeniyle öfkeli. Yemen´de 10 aydır yoksul insanları bombalıyorlar ve hiçbir başarı ele edemediler. Ayrıca Yemen halkı onlardan hiç olmadığı kadar çok nefret ediyor.”

´RİYAD, NİMR´İN İDAMI İÇİN ÖZÜR DİLEMELİ´

Ruhani, Roma´da düzenlediği basın toplantısında da, Şii din adamı Nimr Bakır el Nimr´in idamını ‘büyük hata´ olarak niteledi. Suudi Arabistan´ın, 1 Ocak´ta idam ettiği 47 kişi arasında yer alan Nimr´in öldürülmesi nedeniyle özür dilemesi gerektiğini ifade eden Ruhani, ülkesinin Suudi Arabistan´la gerginliği azaltmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —