• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD: IŞİD soykırım suçu işledi

ABD: IŞİD soykırım suçu işledi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD´in Irak ve Suriye´de Hristiyan, Ezidi ve Şiilere yönelik soykırım suçu işlediğini söyledi.

 

IŞİD´i Irak ve Suriye´de ele geçirdiği bölgelerde yaşayan etnik ve dini azınlıklara yönelik saldırılarını inceleyen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 'IŞİD, kendi beyanı, ideolojisi ve eylemleri açısından soykırımcıdır' dedi.

ŞİD´in daha önceki eylemlerinden örnekler veren Kerry, yüzlerce Ezidi´nin öldürüldüğünü, binlercesinin evinden olduğunu, yaşadıkları yerlerin yok edildiğini, kadınlara eziyet edildiğini anlattı.

´ÖNEMLİ OLAN IŞİD´İN İŞLEDİĞİ SUÇLARI DURDURMAK´

“Bu suçların adını koymak önemli ama esas olan bunları durdurmak” diyen Kerry, konuşmasını şöyle sürdürdü: “IŞİD´in bu suçlarının tamamını derlemek mümkün değil ama ABD bunlara ilişkin bir inceleme yürüttü. Nihayetinde IŞİD´in işlediği suçlar bağımsız bir inceleme gerektiriyor. ABD, bu örgütün işlediği zulümlerin hesabını vermesi için elinden geleni yapacaktır.”

Kerry, IŞİD´in Suriye ve Irak´ta işlenen ‘insanlığa karşı işlenen suçlar´ ve ‘etnik temizlik´ten sorumlu olduğunu da belirtti.

ABD Kongresi´nde geçen yıl kabul edilen bir tasarıda Dışişleri Bakanlığının DAEŞ´in işlediği suçların soykırım olup olmadığını tespit etmesi istenmiş, bakanlığa 17 Mart´a kadar süre verilmişti. Ancak Kerry´nin açıklamaları, ABD´ye hukuki bir yükümlülük getirmiyor.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor