Tarih: 12.11.2021 13:34

ABD, İsrail ve BAE Ortak Askeri Tatbikat Yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

NAVCENT Perşembe günü yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, İsrail ve ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (NAVCENT) güçlerinin Çarşamba günü Kızıldeniz´de çok taraflı bir deniz güvenliği operasyonları tatbikatı başlattığını söyledi.

Bu durum, ABD, İsrail ve iki Körfez ülkesi arasında kamuoyuna tanınan ilk deniz tatbikatı olarak kayıtlara geçti.

Tatbikatla ilgili İsrail´de gazetecilere brifing veren İsrailli bir deniz subayı, ABD himayesinde bu tür askeri işbirliğinin başlamasının İran´ın bölgedeki 'güç projeksiyonuna' karşı koyabileceğini söyledi.

Geçen yıl BAE ve Bahreyn, İran´la ilgili ortak endişeler ve ekonomik kazanç umutlarının bir araya getirdiği Abraham Anlaşmaları olarak bilinen ABD aracılığındaki bir anlaşma kapsamında İsrail ile diplomatik ilişkileri normalleştirmişti. 

ABD´den yapılan açıklamada, beş günlük tatbikatın USS Portland gemisinde eğitim içerdiği ve 'katılımcı güçlerin deniz ekipleri arasındaki birlikte çalışabilirliği artıracağı' belirtildi.

NAVCENT, ABD 5. Filo ve Birleşik Deniz Kuvvetleri komutanı Koramiral Brad Cooper, 'Deniz işbirliği, bölgesel güvenlik ve istikrar için gerekli olan özgürlüğünü ve serbest ticaret akışını korumaya yardımcı oluyor' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —