• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

ABD Kararlı Duruş Sergilemeli

ABD Kararlı Duruş Sergilemeli

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, ülkesinin Türkiye´deki demokrasiye tam destek verdiğini ve meydana gelen darbe girişimini kınadığını söyledi. Dunford, açıklamalarını Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşme sırasın

El Cezire TV

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, ülkesinin Türkiye´deki demokrasiye tam destek verdiğini ve meydana gelen darbe girişimini kınadığını söyledi. Dunford, açıklamalarını Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşme sırasında sarf etti. Başbakan Binali Yıldırım ise Washington´dan başarısız darbe girişimine karşı açık ve kararlı bir duruş sergilemesini talep etti ve muhalif Fethullah Gülen´in kendilerine teslim edilmesi hususunu yineledi.

Türkler, ABD Genelkurmay Başkanı´nın ziyaretini iki hafta önce başarısız darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Parlamento´dan başlattı. Öyle görünüyor ki ABD Genelkurmayı´ndan darbe girişimiyle ilgili gelen kınama, emrindeki bazı ABD´li generallerin darbeye kalkışanlara yönelik yapılan tutuklamaların iki ülke arasındaki askeri iş birliğini olumsuz yönde etkileyeceği şeklindeki açıklamalarına karşı sert söylemlerinden vazgeçmesi için Türk tarafına yeterli gelmedi. Ancak Türkler, ABD´nin Genelkurmay Başkanı´nın Ankara ziyaretini iki ülke arsında darbe girişiminden sonra yaşanan çatlamaların tamirine yönelik Washington´dan bir adım olarak görüyor. Nitekim iki ülke arasındaki iş birliğinin abidesi olarak yer alan İncirlik Üssü, darbeye kalkıştıkları suçlamasıyla üste bulunan Türk komutanların yakalanmalarına sahne oldu.

RAFET ASLANTAŞ (Askeri Uzman): Her ülke, müttefiklerinden dostluk görmek ister ancak maalesef son olaylar, hem halkın hem de resmi makamların nezdinde Amerikalılara karşı ciddi endişelerin oluşmasına neden oldu. Bu şüphelerin giderilmesi ise Amerikaların elinde.

EL MUTEZ BİLLAHASAN (Muhabir): ABD Genelkurmay Başkanı´nın Ankara ziyaretinin önemi, başarısız darbe girişiminden sonra ABD tarafından Türkiye´yi ziyaret eden en üst düzeyli makam olmasından geliyor keza iki ülke arasında sorunların çözülmesine yönelik yüz yüze görüşme fırsatını yaratıyor.(Katar,El Cezire TV-02.08.2016)

 



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor