• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

ABD: Kiminle görüşeceğini Başkan belirler

ABD: Kiminle görüşeceğini Başkan belirler

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, 'Obama´nın Küba ziyaretinde görüşmeye davet ettiği kişilerin listesi tartışılamaz. Başkan´ın kiminle görüşeceğini Beyaz Saray ve Başkan belirler' dedi.

 

Earnest günlük basın toplantısında Başkan Barack Obama´nın bu hafta sonu başlayacak Küba ziyaretine ilişkin soruları yanıtladı. Obama´nın Havana´da görüşeceği kişilerin arasında yönetim karşıtlarına da yer vereceğine ilişkin Havana yönetimiyle bir görüşme yapılıp yapılmadığına dair bir soru üzerine Earnest, şunları söyledi:

'Obama´nın Küba ziyaretinde görüşmeye davet ettiği kişilerin listesi tartışılamaz. Başkan´ın kiminle görüşeceğini Beyaz Saray ve Başkan belirler. O listede Küba hükümetinin görüşmesini istemeyeceği insanların olması sürpriz olmaz.'

Earnest, Obama´nın ziyareti sırasında görüşmek istediği kişilerle insan hakları konularını da değerlendireceğini dile getirdi. Obama´nın Küba ile ilişkileri derinleştirmek istediğini vurgulayan Earnest, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da kolaylaştırılmasının yollarının aranacağını ifade etti.

Obama, adada pazar günü başlayacağı temaslarıyla 90 yıl sonra Küba´yı ziyaret eden ilk ABD başkanı olacak.

 



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor